Ducati motorcyklar

Ducati motorcyklar finns i flera olika modeller och en av dem är Ducati Multistrada 1200 s. Den kan man använda till endurokörning, touring eller Sport City, bara att välja vilket man tycker är mest intressant. En riktig allround-motorcykel som man ställer in användningsområdet genom att enbart trycka på en knapp. Den kostar 195 000 kronor ny och har en effekt på 150 hästkrafter. Motorn är vätskekyld. Toppfarten ligger på 245 km i timmen.

En annan tuff modell är Ducati Monster 696. Går bäst på lite kurvigare vägar för att den inte skall gå ner i varv så mycket som under stadskörning. Har en sexväxlad växellåda som man lätt behärskar efter ett tag. Den har en lite lägre sitthöjd för att man skall nå ner med bägge fötterna. Motorcykeln väger heller inte så mycket och det är väldigt populärt bland alla damer som gillar Ducati. Den är 22 kilo lättare än till exempel en Honda Hornet 600 och 19 kilo lättare än en Kawasaki ER-6. Modellen Ducati tillverkas i Italien, närmare bestämt i Bologna. Familjen Ducati grundade företaget år 1926. Nu finns det kontor i flera delar av världen bland annat i Caracas, London, Sydney, Paris och New York. Ducati anordnar en Roadshow i Sverige där man kan få chansen att prova sin teknik som motorcykelförare. Showen kommer till olika platser i Sverige och följande ställen har turen att få besök: 11:e april kommer den till Claessons Motor i Bromölla, den 16:e april till Beviks i Linköping, 25:e april till Biscaya i Alingsås, 26:e april till Elit MC i Göteborg, 27:e april till Desmocenter i Stockholm, 4-5:e maj till Bike Trollhättan i just Trollhättan, 11:e maj till AVA MC i Stockholm, 12:e maj till Italia Bike Center i Arboga, 24:e maj till Järvsö Motor i Järvsö, 25:e maj till Lingvalls Motor i Gävle, 8-9:e juni till Star2Ride i Stockholm och sist men inte minst besöks Star2Ride i Göteborg den 15-16:e juni.

Ducati motorcyklar

Ducati motorcyklar finns i flera olika modeller och en av dem är Ducati Multistrada 1200 s. Den kan man använda till endurokörning, touring eller Sport City, bara att välja vilket man tycker är mest intressant. En riktig allround-motorcykel som man ställer in användningsområdet genom att enbart trycka på en knapp. Den kostar 195 000 kronor ny och har en effekt på 150 hästkrafter. Motorn är vätskekyld. Toppfarten ligger på 245 km i timmen. En annan tuff modell är Ducati Monster 696. Går bäst på lite kurvigare vägar för att den inte skall gå ner i varv så mycket som under stadskörning. Har en sexväxlad växellåda som man lätt behärskar efter ett tag. Den har en lite lägre sitthöjd för att man skall nå ner med bägge fötterna. Motorcykeln väger heller inte så mycket och det är väldigt populärt bland alla damer som gillar Ducati. Den är 22 kilo lättare än till exempel en Honda Hornet 600 och 19 kilo lättare än en Kawasaki ER-6. Modellen Ducati tillverkas i Italien, närmare bestämt i Bologna. Familjen Ducati grundade företaget år 1926. Nu finns det kontor i flera delar av världen bland annat i Caracas, London, Sydney, Paris och New York. Ducati anordnar en Roadshow i Sverige där man kan få chansen att prova sin teknik som motorcykelförare. Showen kommer till olika platser i Sverige och följande ställen har turen att få besök: 11:e april kommer den till Claessons Motor i Bromölla, den 16:e april till Beviks i Linköping, 25:e april till Biscaya i Alingsås, 26:e april till Elit MC i Göteborg, 27:e april till Desmocenter i Stockholm, 4-5:e maj till Bike Trollhättan i just Trollhättan, 11:e maj till AVA MC i Stockholm, 12:e maj till Italia Bike Center i Arboga, 24:e maj till Järvsö Motor i Järvsö, 25:e maj till Lingvalls Motor i Gävle, 8-9:e juni till Star2Ride i Stockholm och sist men inte minst besöks Star2Ride i Göteborg den 15-16:e juni.

Cruising-modellen

Modellen XDiavel används mest när man vill vara ute och cruisa. Den har låga, långa framåt-placerade fotpinnar  och ger en skön hastighet när det inte går så fort utan man skall bara skall glida fram genom trafiken. Ändå får man en känsla av att man kör en sportmodell. Motorn är en DVT 1262 och otroligt kraftfull. På maximal effekt kommer motorn upp i 5 000 varv per minut och körbarheten är 40 graders lutningsvinkel. Denna modell är den första med remdrift. Den har justerbar fjädring och innerben med DLC-legering. Bromssystemet är standard med Bosch 9,1 ME kurv-ABS som är en del av säkerhetspaketet Ducati Saftey Pack (DSP). Dessa bromsar är speciella för att passa de tre olika körlägen som finns på motorcykeln. Man kan ställa in och välja interventionsnivån beroende på vilken typ av väg man kör på och ABS-bromsarna kan ställas i Sport, Expert och Safe & Stable. Under andra världskriget bombades första fabriken ned till grunden år 1944, men det som räddade företaget var att bröderna som ägde fabriken under krigets gång hade konstruerat nya uppfinningar och andra produkter så de kunde börja om på nytt när kriget var slut. Den första motorn lanserades år 1946 på mässan i Milano.

Cruising-modellen