Harley Davidson, del 3

När jag började titta på märket Harley Davidson i denna lista var tanken att jag skulle kunna täcka de flesta listningar av HD försäljningar över två blogginlägg men det skulle visa sig att jag hade fel. I det andra inlägget lyckades jag ta mig upp till plats 45 innan jag valde att bryta, och fortfarande fanns det en hel del Harley Davidson motorcyklar kvar i listan, fem för att vara exakt, inklusive den som återfinns på andraplatsen som den näst dyraste motorcykeln någonsin sålts.

Några av det dyraste Harley Davidson som någonsin sålts

Plats 34 – På plats hittar vi den tredje cykeln från Harley Davidson av modellen 7D Twin från 1911 men också den dyraste av de tre som sålts. Denna gick under klubban i januari, 2014 då den såldes för $283,400. Detta skulle innebära ett pris i Sverige på strax under 2,6 miljoner kronor. Att s spendera så pass mycket pengar på en motorcykel, då måste man vara en stor motorcykelfantast samt ha en plånbok som är riktigt, riktigt djup.

Plats 23 – Motorcykeln på återfinns på 23:e plats I listan är inte direkt någon märkvärdig modell, då vi pratar om en 2013 års Harley Davidson Dyna Super Glide som i normalt bruksskick inte skulle ge mer än mellan $9–14,000 om den såldes under 2014, då ett år gammal. I detta fall gick däremot denna motorcykel för otroliga $330,938. Ni kanske undrar vad det var som var så speciellt med denna? Den tillhörde påven Francis’ och de i sig räckte till att öka motorcykelns värde upp till över $330 000 eller över 3 miljoner kronor.

Plats 21 – På 21 plats hittar vi den andra och näst sista Harley-Davidson ”Strap Tank” Single från 1907 som finns med på denna lista. Den andra var dock från 1908 och såldes för närmare 1,8 miljoner då den gick under klubban 2007. Denna som såldes året innan, under 2006, inbringade avsevärt mycket mer, närmare bestämt 3,2 miljoner kronor, inte långt ifrån det dubbla priset jämfört med den andra.

harlll

Plats 14 – Den enda Harley-Davidson Panhead motorcykeln på listan, denna en FLH Panhead från 1959 intar plats 14 i listan på grund av sitt försäljningspris på 3,5 miljoner kronor eller $385 000 som den klubbades för under en auktion som hölls i januari i fjol. Orsaken att denna inbringade så högt försäljningsvärdes var att den en gång tillhörde legendaren Jerry Lee Lewis efter att han fått den som en gåva för 55 år sedan av just Harley Davidson. Smatidigt som Lewis fick en, fick även Elvis Presley en.

Plats 2 – Den näst dyraste motorcykeln som någonsin sålts på en auktion är en 1907 års Harley-Davidson ”Strap Tank” Single, den tredje motorcykeln av just denna modell med de övriga två som intar en 21 respektive 60 plats i listan. Det som gjorde denna motorcykel så speciell var att när den såldes så hade den bara haft tre tidigare ägare och att den var i sånt enastående skick, till och med fortfarande med originalfärg från 1907.  Allt detta tillsammans gjorde att slutpriset på otroliga raritet landade på $715 000 eller 6,5 miljoner kronor med dagens valutakurs. Trots denna astronomiska summa räckte det bara till en andraplats i listan.

harll2v